ציר ירקות

נח להכין את הציר בזמן שעוסקים בבישול תבשיל עתיר ירקות ועשבי תיבול. זורקים את השאריות של הירקות בהם השתמשנו לתבשיל לתוך סיר מים, מוסיפים בצל ותבלינים ומקבלים ציר טעים ועשיר שישדרג כל תבשיל. אפשר גם לשמור במקרר את שאריות הירקות שאנו משתמשים בהם לבישול במשך השבוע ולהכין מהם ציר עשיר פעם בשבוע. מלבד העמקת ושיפור הטעם של התבשילים בהם נשתמש בציר במקום במים, נרוויח גם שפע מינרלים ש"ברחו" מהירקות למים ואת התכונות הייחודיות שמעניקה לנו חליטת התבלינים.

מספר מנות:

כליטר וחצי של ציר

רכיבים:

  • קצוות של עשבי תיבול – פטרוזיליה, שמיר, כוזברה, נענע
  • קצוות גזרים
  • מספר גבעולי סלרי
  • בצל שלם
  • 3-4 עלי דפנה
  • 2-3 מסמרי ציפורן
  • מעט מלח
  • כפית כורכום
  • 11/2 ליטר מים

אופן ההכנה:

  1. שמים את כל החומרים בסיר, מרתיחים ומבשלים במשך כשעה.

הערות למתכון:

  • אפשר להוסיף שורשים כמו ג'ינג'ר טרי, שורש סלרי או שורש פטרוזיליה