רוטב פסטה מהיר מעגבניות טריות

המתכון הזה פשוט כיון שאין צורך בקילוף העגבניות, או קיצוץ עשבי התיבול. מכניסים הכל לסיר ובסוף הבישול טוחנים בבלנדר מוט לרוטב חלק, ללא רמז לירוקים, קליפות או לגרעינים. השימוש בעגבנייה כולה מוסיף לתכולת הסיבים של המנה. העגבניות עשירות מאוד בליקופן – נוגד חמצון המסייע להפחית את הסיכון למחלות לב, סרטן, סוכרת ועקרות גברית.

מספר מנות:

רכיבים:

  • 2 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום חצויות
  • 5-6 עגבניות טריות, חתוכות לרבעים
  • 10 עלי בזיליקום
  • מלח ים לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מחממים את השמן בסיר ומוסיפים את השום. מניחים להטגן מספר שניות.
  2. מוסיפים את העגבניות, מערבבים, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות.
  3. מוסיפים בזיליקום ומלח ומבשלים חמש דקות נוספות.
  4. טוחנים את תכולת הסיר בעזרת בלנדר מוט.

הערות למתכון:

  • ניתן להקפיא את הרוטב לשימוש מאוחר יותר.