טופו חמוץ מתוק

מתכון טעים וקיצי המשלב שפע ירקות בצבעים שונים עם טופו. האננס המשומר אמנם לא נמנה עם מזונות הבריאות אך הוא הופך את המנה למתאימה גם לאלו שאינם שוחרי הז'אנר הבריא. המנה טעימה מאוד גם בלעדיו.

מספר מנות:

3-4 מנות

רכיבים:

  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל סגול קצוץ
  • 2 פלפלים אדומים קצוצים
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • 1 חבילה פטריות שי-מג'י (או 150 גרם פטריות טריות אחרות פרוסות)
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 חבילה טופו חתוך לקוביות קטנות
  • חצי כוס יין לבן
  • 4 כפות רוטב סויה איכותי
  • כף סילאן או סירופ מייפל אמיתי
  • 1 קופסת שימורים קטנה של אננס במיץ טבעי (לא חובה)

אופן ההכנה:

  1. שמים בסיר את השמן, הבצל, הפלפלים, הסלרי, הגזרים והפטריות (יש לחתוך את הגבעול המחבר את פטריות השי-מג'י זו לזו ולהשתמש רק בפטריות המופרדות). מערבבים מעל להבה בינונית כחמש דקות.
  2. מכסים את הסיר , מקטינים להבה ומאדים כך עשר דקות נוספות. מדי פעם פותחים ומערבבים.
  3. מוסיפים את הטופו ומערבבים שתיים-שלוש דקות נוספות.
  4. מוסיפים את היין הלבן, מביאים לרתיחה ומניחים לאלכוהול להתאדות במשך 2-3 דקות
  5. מוסיפים את הסויה והסילאן ומערבבים היטב.
  6. מוסיפים את האננס, מכסים שוב ומניחים להתבשל כעשר דקות נוספות על אש נמוכה. מדי פעם מערבבים.

הערות למתכון:

  • מגישים כמנה בפני עצמה או מעורבב עם אורז/קינואה/אטריות וכדומה.