סלט קישואים ושמיר

הקישואים נמצאים בשיא עונתם בחודשי הקיץ, הסלט, העשיר בסיבים, מדגיש את טעמם הטבעי ומספק ארוחת ביניים טעימה. ניתן לערבב את הסלט, קר או חם, עם דגן כלשהו: גריסים, קינואה או אורז מלא, ולקבל מנה עשירה וטעימה.

מספר מנות:

2-3 מנות

רכיבים:

  • 1-2 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 1 בצל סגול קצוץ דק
  • 4 קישואים מוצקים חתוכים לקוביות קטנות
  • 3-4 כפות שמיר קצוץ
  • מלח ים לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. שמים בסיר את שמן הזית והבצל, מכסים ומאדים על אש נמוכה מאוד כ 10-15 דקות, עד שהבצל מתרכך. מדי פעם מערבבים ומוודאים שלא מתחיל להיחרך. מוסיפים את הקישואים ומאדים בסיר המכוסה 15 דקות נוספות, עד שהקישואים רכים אך עדיין מוצקים
  2. מוסיפים את השמיר והמלח ומאדים 2-3 דקות נוספות
  3. מתקנים תיבול ומגישים חם או קר

הערות למתכון:

  • הנמנעים מבצל יכולים להחליפו ברבע כרוב קצוץ דק