סלט נבטוטים בגבינת פטה

סלט עשיר ובריא. בזכות הגבינה גם מפנק מאוד ומתאים גם לאנשים שאינם שוחרי בריאות מוצהרים. נשמר במקרר לפחות 4 ימים ויכול לשמש כארוחת צהריים/ערב קלה. אפשר להשתמש לצורך הכנת התבשיל בנבטוטים מוכנים (קונים בסופר, בדרך כלל ליד הפטריות) או בכל תערובת נבטים שהכנתם בעצמכם לפיהוראות ההנבטה. אפשר להשתמש גם רק בעדשים או בשעועית מאש.

מספר מנות:

6-8 מנות

רכיבים:

  • 2 חבילות נבטוטים (ארבע כוסות)
  • 3 גזרים קצוצים
  • 3 שיני שום קצוצות
  • בצל קצוץ
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • כפית גדושה חרדל איכותי, רצוי אורגני
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
  • 200 גרם גבינת פטה שקדים או פטה/בולגרית עזים
  • כף שמן זית

אופן ההכנה:

  1. שמים בסיר את הנבטים, הבצל, השום, הסלרי והגזר. מוסיפים כוס וחצי מים, מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכםי להבה, מכסים ומבשלים כ-35 דקות. מדי פעם פותחים ומערבבים. אם הנבטים לא התרככו לאחר הבישול ממשיכים לבשל עד שהם רכים. מסננים את עודפי המים (אם נותרו).
  2. מביאים לטמפרטורת החדר ומוסיפים את הלימון, החרדל המלח והפלפל. מערבבים היטב וטועמים (לא להמליח יותר מדי כיוון שגם הגבינה מלוחה)
  3. מוסיפים את הגבינה ושמן הזית, מערבבים ומגישים מיד או שומרים במקרר 4-5 ימים.

הערות למתכון:

  • הסלט נהדר גם ללא תוספת הגבינה, אך תוספת הגבינה היא זו שהופכת אותו למפנק ומתאים גם לאלו שלא אוכלים אוכל בריא בשגרה. אפשר להשתמש במתכון בגבינת פטה העשויה משקדים.