אורז מלא ברוטב פרסי ירוק

חגיגה לאוהבי הטעמים החמוצים, שפע עשבי תיבול שאמנם מאבדים חלק מתכונותיהם בבישול הארוך אך עדיין מהווים "פצצת" מינרלים – עשירים בסידן, ברזל ומגנזיום. חמיצות הרוטב מסייעת להגברת הספיגה של המינרלים.עשבי התיבול מהווים גם מקור נפלא לקרוטנואידים, ויטמין K וסיבים תזונתיים.

מספר מנות:

2-3 מנות

רכיבים:

  • 1 ספל אורז מלא עגול
  • 2 ספלים מים
  • כף שמן זית כתית מעולה
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור נענע
  • צרור כוסברה
  • 2 לימונים פרסיים שחורים
  • ספל מים
  • מלח ים לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. שוטפים היטב את האורז במים קרים, שמים את האורז והמים בסיר, מביאים לרתיחה, מקטינים להבה, מכסים ומבשלים 40 דקות. מכבים את האש ומשאירים מכוסה כעשרים דקות נוספות.
  2. שוטפים היטב את העלים הירוקים, קוצצים את הגבעולים מהכוסברה והפטרוזיליה ומפרידים את עלי הנענע מהגבעולים.
  3. שוברים את הלימונים קלות בעזרת פטיש שניצלים ומוציאים את הגרעינים.
  4. שמים בסיר את השמן והירוקים ומבשלים על להבה בינונית עד שהעלים "נובלים" וכמותם מצטמצמת משמעותית (כעשר דקות). מוסיפים לסיר את המים, הלימונים והמלח, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כשלושים דקות.
  5. מערבבים את הרוטב והאורז, מתקנים תיבול ומגישים.

הערות למתכון:

  • את הגבעולים של הירק לא לזרוק, לשמור במקרר ולהוסיף לציר ירקות
  • אפשר להגיש את הרוטב עם כל דגן – קינואה, בורגול גריסים וכדומה. אפשר להוסיף לדגן גם שעועית אדומה מבושלת
  • לקבלת טעם פרסי אותנטי אפשר להוסיף לעשבי התיבול צרור של שמבלילה (להשיג בשווקים)