שקשוקה טופו טבעונית

פינוק טעים שכולו מהצומח. זה נראה כמו שקשוקה וזה טעים כמעט כמו הדבר האמיתי. הפלפלים הם מקור מצויין לויטמין C (גם כשהם מבושלים הם מכילים כמויות גדולות מהויטמין) העגבניות וגם הפלפלים מכילים את נוגד החמצון ליקופן המסייע להפחית את הסיכון למחלות לב, סרטן, סוכרת ועקרות גברית. הטופו עשיר בחלבון איכותי והוא מקור מצויין לסידן. הכורכום המתבל את המנה ומוסיף לה את הצבע הצהוב מכיל גם הוא נוגדי חמצון חזקים ויעילים המפחיתים את הסיכון למגוון מחלות

מספר מנות:

רכיבים:

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קטנים קצוצים
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 חבילה טופו מפורר ביד לפרורים קטנים
  • חצי כפית כורכום
  • 6 עגבניות קלופות וקצוצות
  • 3 פלפלים אדומים גדולים קלויים, קלופים וקצוצים
  • כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ים לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. במחבת גדולה עם מכסה שמים את השמן והבצל מחממים מעט על אש בינונית, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומאדים עד שהבצל מתרכך.
  2. מוסיפים את השום ומאדים עוד כחצי דקה.
  3. מוסיפים את הטופו המפורר ואת הכורכום, מטגנים תוך ערבוב כעשר דקות עד שהטופו מקבל צבע צהבהב ותוכן המחבת נראה כמו חביתה מקושקשת.
  4. מוסיפים את העגבניות, הפלפלים הפפריקה והמלח. מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על אש קטנה כחצי שעה. מדי פעם מערבבים.
  5. אם נשארו נוזלים רבים מדי אפשר לפתוח את המכסה ולבשל עוד כעשר דקות. לערבב מדי פעם.

הערות למתכון:

  • מגישים עם סלט ולחם שיפון טרי לטבילה ברוטב, כמילוי לכריך או כרוטב לאורז מלא, קינואה וכדומה.
  • חובבי הפלפלים יכולים להשתמש בפלפלים שאינם קלויים וקלופים. במקרה כזה להוסיף אותם למחבת יחד עם הבצל.