דייסת סולת שיבולת שועל

אנחנו רגילים לחשוב על סולת בהקשר של סולת החיטה. למעשה המושג "סולת" אינו קשור לדגן ממנו היא עשויה אלא לדרגת הטחינה של הדגן. כדי להכין סולת משיבולת שועל יש צורך במטחנת תבלינים חשמלית, התהליך הוא מהיר ופשוט וכיון שמדובר על מוצר יבש ללא ריחות, הניקוי גם הוא קל ומהיר. הדייסה שמתקבלת היא טעימה מאוד, במרקם חלק ונעים ומתבשלת תוך דקות ספורות. הדייסה מתקבלת מתוקה הודות למתיקות הטבעית שבחלב האורז ובשקדיה, על אף שהיא אינה מכילה ממתיקים מרוכזים.

מספר מנות:

1-2 מנות

רכיבים:

  • 4 כפות שיבולת שועל (כ-40 גרם)
  • 1 כוס חלב אורז בטעם וניל
  • חצי כפית קינמון טחון
  • 1 כפית ממרח שקדים

אופן ההכנה:

  1. מניחים את שיבולת השועל במטחנת תבלינים חשמלית ומפעילים ל-10 שניות.
  2. מערבבים בסיר קטן את חלב האורז, שיבולת השועל והקינמון
  3. מבשלים יחד תוך ערבוב, כשלוש עד חמש דקות, עד שהדייסה מסמיכה.
  4. מוסיפים את השקדיה, מערבבים ומגישים.