אורז מלא ועדשים צהובות בעשבי תיבול

תבשיל אורז חמצמץ מעט, עשיר בטעמים וקל להכנה – שמים את כל הרכיבים בסיר יחד ומבשלים.
העדשים הצהובות מוסיפות לתבשיל מרקם "בשרי" מעט, והרבה חומצה פולית וברזל.

מספר מנות:

4-6

רכיבים:

  • כוס אורז מלא ארוך
  • 3/4 כוס עדשים צהובות
  • 1/4 כוס עלי נענע קצוצים
  • 1/4 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 עגבניות מגוררות
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1/3 אגוז מוסקט מגורר
  • 1 כפית מלח ים
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 1 כף שמן זית
  • 3 כוסות מים

אופן ההכנה:

  1. שוטפים היטב את האורז והעדשים ומשרים במים קרים למשך 2-3 שעות
  2. מסננים את האורז והעדשים ומערבבים עם עשבי התיבול, הירקות, התבלינים והשמן
  3. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה כ-45 דקות.