עלי אורז ממולאים בצלי כרוב

אנחנו רגילים לאכול כרוב ממולא באורז, כאן הפכנו את היוצרות ואנו אוכלים את הכרוב בתוך האורז.. ניתן לרכוש עלים גדולים עשויים מאורז בחנויות טבע, הם נראים כמו דסקיות קשיחות, משרים אותם במים למספר דקות, הם מתרככים ומוכנים למילוי ולאכילה. המתכון הזה מתאים לשבועות גם בשל הצבע הלבן אך גם בשל כמות הסידן העצומה בכרוב. אנו רגילים לחשוב על מוצרי חלב כספקי הסידן הטובים ביותר אך זה לא תמיד המצב. בכרוב יש כמות גבוהה מאוד של סידן, ולעומת זאת אין בו שומן רווי, כולסטרול ויש בו מעט מאוד קלוריות. נכון שקשה לאכול כמויות גדולות של כרוב חי אבל במתכונים כמו המתכון שלפניכם, הנוזלים מצטמצמים מאוד ומכרוב שלם וגדול נותרת כמות של כשתי כוסות, שמכילות יותר מ-500 מ"ג סידן (כמו שתי קופסאות גבינה). המתכון לצלי כרוב הוא מתכון רומני קלאסי (מובא כאן בשינויים קלים) שלמדתי מחברתי חגית כרמלי שלמדה אותו מאמה – מילי איליה.

מספר מנות:

8 גלילות

רכיבים:

  • 1 ראש כרוב ירוק
  • 2 כפות שמן זית
  • חצי כפית כורכום
  • פלפל שחור
  • מעט מלח ים אם רוצים
  • מיץ מלימון אחד (או יותר, לפי הטעם)
  • 8 עלי אורז (נקראים גם דפי אורז) גדולים, עגולים

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את הכרוב לפיסות בגודל בינוני (אפשר במעבד מזון, אבל לשים לב לא לקצוץ דק מדי)
  2. מחממים בסיר גדול וכבד את שמן הזית ומוסיפים את הכורכום. הכורכום ישמור שהשמן לא יישרף ויפחית את נזקי החמצון שבטיגון.
  3. מוסיפים את הכרוב ומערבבים כחמש דקות
  4. מכסים את הסיר ומותירים מרווח צר בין המכסה לדפנות. מאדים כך במשך כ-40 דקות כשמידי חמש דקות פותחים, מערבבים וסוגרים שוב.
  5. הכמות תצטמצם מאוד, והכרוב יקבל צבע בהיר ויהיה רך מאוד, מתוק ועמוס טעמים.
  6. מתבלים בפלפל שחור, מעט מלח ומיץ לימון ומניחים להתקרר.
  7. משרים שני דפי האורז בקערה גדולה עם מים בטמפרטורת החדר לכחמש דקות. העלים יתרככו מאוד וירגישו כמו פסטה מבושלת. מוציאים את העלים ומניחים שני עלים חדשים במים.
  8. פורסים עלה אחד על מגבת מטבח רטובה. מניחים בקצהו הקרוב אליכם שתי כפות גדושות ממילית הכרוב. מקפלים את החלק של העלה הקרוב אליכם מעל המילית ולאחר מכן מקפלים את שני הצדדים כלפי המרכז. מגלגלים את העלה לגליל (נראה כמו אגרול). ממלאים גם את העלה השני באותה צורה.
  9. כשתסיימו את מילוי העלים, שני העלים הבאים שהכנסתם למים כבר יהיו מוכנים ותוכלו להתחיל למלא גם אותם. אם זו הפעם הראשונה שאתם עובדים עם עלי האורז, כדאי להשרות בכל פעם עלה אחד בלבד. כשתתפסו מיומנות תוכלו לעבוד עם ארבעה עלים בכל פעם.

הערות למתכון:

  • כדי לשמור את המנה לשימוש מאוחר יותר, הניחו את העלים בין שתי מגבות מטבח לחות ושימרו במקרר. העלים ישמרו טריים וטעימים בצורה זו כ-12 שעות.
  • אפשר להגיש עם רוטב סויה מעורב עם מיץ לימון לטבילה