אורז מלא בסמטי עם תירס וגזר

מנה מפתיעה וטעימה, האורז הבסמטי מתקבל רך, ספוג טעמים ו"אחד אחד". רוב הטועמים מתקשים להאמין שמדובר באורז מלא. המתכון משתמש בשיטת ההכנה הייחודית המבוססת על המטבח הפרסי (רק עם הרבה פחות שמן). השיטה מורכבת משני שלבים. בישול בסיסי של האורז במים ואח"כ בישול באדים. את השלב הראשון ניתן להכין מראש ולשמור במקרר. בשלב השני חשוב להשתמש בסיר רחב וגדול כך שיהיה מקום לאדים להתפשט ולבשל בעדינות את האורז.

מספר מנות:

6-8

רכיבים:

  • 2 כוסות אורז מלא בסמטי
  • 4 כוסות מים
  • כף שמן זית
  • 6 גזרים מגוררים
  • 3/4 כוס מים
  • 2 כוסות גרגרי תירס טריים או קפואים
  • חצי כפית כורכום
  • מלח ים לפי הטעם
  • מעט פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

  1. בסיר גדול ורחב שמים את השמן והגזר ומערבבים מעל להבה בינונית כשתי דקות עד שהגזר מתחמם. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומאדים עוד כעשר דקות עד שהגזר מתרכך. מדי פעם פותחים ומערבבים ואם יש צורך מוסיפים כמה טיפות מים. מכבים את האש.
  2. מערבבים כ3/4 מכמות הגזר המאודה עם האורז המבושל, מוסיפים לאורז גם את התירס, הכורכום והמלח. כדאי לטעום את התערובת בשלב זה ואם יש צורך לתקן תיבול.
  3. מוסיפים לסיר בו נשאר רבע מהגזר המאודה 3/4 כוס מים ומביאים לרתיחה.
  4. מרוקנים את רוב הרוטב שנוצר (שמן, גזר ומים) לקערה. ומשאירים מעט ממנו בסיר.
  5. מעבירים לסיר את תערובת האורז התירס והגזר, יוצרים צורת גבעה ובמרכזה עושים חור עם כף עץ.
  6. שופכים את הרוטב מעל ומסביב לאורז
  7. מבשלים על להבה גבוהה עד שמתחילים להווצר אדים
  8. מניחים מגבת מטבח נקיה על הסיר ומעליה המכסה.
  9. מבשלים על הלהבה הקטנה ביותר למשך 45 דקות. מכבים את האש וממתינים 20 דקות לפחות לפני שפותחים את המכסה.

הערות למתכון:

  • מגישים מייד או שומרים במקרר עד חמישה ימים ומחממים לפני ההגשה.
  • אפשר להוסיף בהגשה מעט שמן זית או רוטב סויה.