אורז מלא עם כרוב ועגבניות

כשעברתי לפני שנים מאורז לבן לאורז מלא, המעבר היה מאוד קשה עבורי. זהו המתכון הראשון שעליו יכולתי להגיד בכנות מלאה שהוא ממש ממש טעים.

מספר מנות:

4-5 מנות

רכיבים:

  • 2 כוסות אורז מלא ארוך
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • 1/3 כרוב ירוק חתוך לרצועות
  • 1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
  • כפית מולאסה או סוכר חום
  • מלח ים, פלפל, לפי הטעם
  • 4 כוסות מים + מים להשריית האורז

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את האורז, ומשרים אותו במים קרים ל- 12-8 שעות. מסננים, שוטפים שוב ומייבשים
  2. מטגנים את הבצל בשמן הזית ומוסיפים את הכרוב, ממשיכים לטגן עד שמתרכך
  3. מוסיפים את האורז ומטגנים כ- 2 דקות
  4. מוסיפים את רסק העגבניות, המולאסה, המלח והפלפל ומערבבים.
  5. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ- 40 דקות
  6. בתום הבישול בודקים אם האורז התרכך והנוזלים נספגו, מכסים את הסיר ומשאירים מכוסה כ- 10 דקות נוספות לפני שמגישים