אורז מלא בסגנון פרסי עם פול ירוק ושמיר

שיטת ההכנה הייחודית המבוססת על המטבח הפרסי (רק עם הרבה פחות שמן) מדגישה את עושר הטעמים של האורז המלא. השיטה מורכבת משני שלבים. בישול בסיסי של האורז במים ואח"כ בישול באדים. את השלב הראשון ניתן להכין מראש ולשמור במקרר. בשלב השני חשוב להשתמש בסיר רחב וגדול כך שיהיה מקום לאדים להתפשט ולבשל בעדינות את האורז.

מספר מנות:

6-8 מנות

רכיבים:

  • 2 כוסות אורז מלא עגול
  • 4 כוסות מים
  • כף שמן זית כתית מעולה
  • חצי בצל קטן קצוץ
  • 3/4 כוס מים
  • 2 כוסות פול ירוק טרי או קפוא
  • חצי כוס שמיר קצוץ
  • מלח ים לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. שמים בסיר את האורז ו-4 כוסות המים, מביאים לרתיחה, מכסים, מקטינים את הלהבה ומבשלים כ-40 דקות.
  2. מכבים את האש וממתינים רבע שעה נוספת עד שפותחים את הסיר. את השלב הזה אפשר להכין מראש ולשמור במקרר.
  3. בסיר גדול ורחב שמים את השמן והבצל. מכסים את הסיר, ומבשלים מעל להבה קטנה כעשר דקות עד שהבצל מתרכך. מדי פעם פותחים ומערבבים ואם יש צורך מוסיפים כמה טיפות מים.
  4. מכבים את האש. מוסיפים לאורז את הפול, השמיר והמלח. כדאי לטעום את התערובת בשלב זה ואם יש צורך לתקן תיבול.
  5. מוסיפים לסיר עם הבצל המאודה 3/4 כוס מים ומביאים לרתיחה.
  6. מרוקנים את רוב הרוטב שנוצר (שמן, בצל ומים) לקערה. ומשאירים מעט ממנו בסיר.
  7. מעבירים לסיר את תערובת האורז הפול והשמיר, יוצרים צורת גבעה ובמרכזה עושים חור עם כף עץ.
  8. שופכים את הרוטב מעל ומסביב לאורז
  9. מבשלים על להבה גבוהה עד שמתחילים להווצר אדים
  10. מניחים מגבת מטבח נקיה על הסיר ומעליה המכסה.
  11. מבשלים על הלהבה הקטנה ביותר למשך 45 דקות. מכבים את האש וממתינים 20 דקות לפחות לפני שפותחים את המכסה.

הערות למתכון:

  • מגישים מייד או שומרים במקרר עד חמישה ימים ומחממים לפני ההגשה.
  • אפשר להוסיף בהגשה מעט שמן זית או רוטב סויה.