סלט גריסים, גרגרי רימון ונענע

סלט יפהפה ומרענן המורכב משניים משבעת המינים בהם נתברכה ארצנו: שעורה (גריסים) ורימונים. הגריסים עתירים בסיבים ובעלי אינדקס גליקמי נמוך. הרימון, המבשיל עם בוא עונת החגים, נמצא במחקרים כנוגד חמצון חזק, מוריד כולסטרול ובעל תכונות אנטי סרטניות. במתכון זה משולבים גרגרי רימון טריים ורכז רימונים טבעי.

מספר מנות:

6-8 מנות

רכיבים:

  • 2 כוסות גריסים עתירי סיבים
  • 4 כוסות מים
  • 3 כפות עלי נענע קצוצים
  • גרגרים מרימון אחד
  • 3 כפות עירית קצוצה

לרוטב:

  • 2 כפות רכז רימונים טבעי, ללא תוספות
  • 2 כפות רוטב סויה איכותי
  • 2 כפות מיץ לימון או ליים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפיות דבש

אופן ההכנה:

  1. מניחים את הגריסים והמים בסיר בינוני, מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-35 דקות, עד שהגריסים רכים אך לא דביקים. מכבים את האש ומשאירים מכוסה לרבע שעה נוספת
  2. מעבירים לקערה ומצננים
  3. כשהגריסים פושרים, מפרידים אותם בעדינות בעזרת מזלג
  4. מערבבים את כל חומרי הרוטב, מוסיפים לגריסים שבקערה ומערבבים
  5. מוסיפים את הרימונים, הנענע, והעירית. בודקים את התיבול ומוסיפים מעט מלח אם יש צורך, מערבבים

הערות למתכון:

  • הסלט במיטבו לאחר כשעה של ספיגת טעמים. ניתן גם לשמור במקרר ולהגישו לאחר יום או יומיים