ממרח פסטו ביתי עשיר

הבזיליקום ידוע ברפואה העממית כמרגיע את הנפש, הוא עשיר בחומצה פולית, ויטמין A, ויטמין C, ברזל, סידן ומגנזיום. הצנוברים אינם מומלצים לסובלים מתת פעילות של בלוטת התריס ובמקרים אלו מומלץ להחליפם באגוז אחר כמו פקאן, קשיו או מקדמיה. ניתן להשתמש בפסטו כממרח, כרוטב לפסטה או כתוספת לתבשילי דגנים.

מספר מנות:

כשלושת רבעי כוס ממרח

רכיבים:

  • צרור גדול של עלי בזיליקום
  • 100 גרם צנוברים
  • שן שום
  • מעט מלח ים
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעולים. חשוב להתשמש רק בעלים היפים, ללא כתמים שחורים כדי שהממרח לא יצא מר.
  2. מעבדים את עלי הפסטו עם הצנוברים, השום והמלח במעבד מזון לתערובת פירורית, מוסיפים תוך כדי ערבול את שמן הזית עד לקבלת ממרח