פשטידת מאש וקישואים

פשטידה נטולת מוצרי חלב וקמחים, עתירה בחומצה פולית, בברזל, בחלבון ובמינרלים נוספים.

מספר מנות:

4-6 מנות

רכיבים:

  • 2 כוסות שעועית מאש מבושלת (בערך 100 גרם לפני בישול)
  • 4 קישואים מגוררים
  • 2 בצלים מגוררים
  • 2 ביצים
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מלח, פלפל, מעט כורכום

אופן ההכנה:

  1. לבישול המאש – משרים שעתיים שלוש (לא חובה), מסננים מכסים במים, מביאים לרתיחה, מסירים את הקצף שנוצר ומבשלים 20 דקות
  2. מעבדים את כל החומרים כשתיים שלוש דקות במעבד מזון, או מועכים את המאש במזלג ומוסיפים את שאר החומרים
  3. משטחים בתבנית משומנת ואופים בחום בינוני כשלושים-ארבעים דקות, עד שהתערובת מתייצבת

הערות למתכון:

  • אפשר להוסיף לתערובת עשבי תיבול טריים קצוצים כמו בזיליקום או טימין