עוגת מולאסה ותבלינים

עוגת הדבש המסורתית הנאפית בתקופת החגים היא פינוק מתוק, אך מבחינת ערכים תזונתיים היא אינה אידיאלית. הדבש מאבד מתכונותיו המועילות כאשר הוא עובר חימום, והעוגה עשירה לרוב בסוכרים, קמח לבן ולעיתים אף בקפאין. המולאסה היא תוצר לוואי בתהליך הפקת הסוכר מקנה הסוכר. היא בעלת אינדקס גליקמי נמוך יחסית, ומשפיעה פחות מהסוכר והדבש על רמות הסוכר בדם. בנוסף, היא עשירה מאוד במינרלים ובעיקר בברזל. תכונותיה הטובות נשמרות בחימום והטעם עשיר ומצוין.

מספר מנות:

לתבנית אינגליש קייק

רכיבים:

  • 3/4 כוס מים
  • 3 פרוסות דקות של שורש ג'ינג'ר טרי
  • 1 מקל קינמון
  • 1/2 כוס מולאסה לא מגופרתת
  • 1/2 כוס רסק תפוחים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 ביצה
  • 2 כוסות קמח מלא
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1 כפית קינמון

אופן ההכנה:

  1. שמים בפינג'אן קטן את המים, הג'ינג'ר ומקל הקינמון, מביאים לרתיחה ומבשלים 10-15 דקות על להבה נמוכה. מסננים ומודדים כחצי כוס מהנוזל שהתקבל
  2. מערבבים את הנוזל החם עם המולאסה, השמן, ורסק התפוחים ומניחים להצטנן מעט (מס' דקות). מוסיפים את הביצה ומערבבים
  3. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והקינמון הטחון ומוסיפים בהדרגה לתערובת הנוזלים
  4. מעבירים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) במשך 35-40 דקות, עד שהעוגה משחימה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש

הערות למתכון:

  • העוגה במיטבה לאחר יום או יומיים (לשמור עטופה היטב מחוץ למקרר)
  • העוגה במתיקות מעודנת, אם אתם רגילים למתיקות חזקה, הוסיפו לתערובת הנוזלים עד רבע כוס סוכר חום והמשיכו לפי ההוראות