מרק מינסטרונה מופלא

מרק נהדר שיכול לשמש כארוחת צהריים או ערב קלילה ועשירה בטעמים, בעת דיאטת אורז או סתם ביום חורפי. המרק עמוס בירקות ושורשים ולמרות הבישול הארוך יחסית מהווה מקור נפלא למינרלים, סיבים תזונתיים וויטמינים.

מספר מנות:

6-8 מנות

רכיבים:

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 גבעולי טימין טרי
  • חצי כפית מלח ים
  • 3 שיני שום קלופות וקצוצות
  • בצל גדול קצוץ דק
  • שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות
  • 4 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
  • חצי כרובית בינונית מפורקת לפרחים קטנים
  • 1-2 קולרבי חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 בטטות חתוכות לקוביות
  • כוס [אפונה] ירוקה טריה או קפואה
  • 2 עגבניות קלופות וקצוצות
  • 1 כוס פסטה קצרה מאורז מלא (לא מבושלת)
  • חצי כפית בזיליקום מיובש
  • חצי כפית אורגנו מיובש

אופן ההכנה:

  1. מחממים מעט את השמן בסיר גדול מוסיפים את המלח, הטימין והשום ומערבבים-20 שניות.
  2. מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי, מערבבים היטב, מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומאדים כך כ-10 דקות. מדי פעם פותחים את המכסה ומערבבים.
  3. מוסיפים את הכרובית והקולרבי, מערבבים, מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומאדים כך כ-10 דקות נוספות. מדי פעם פותחים את המכסה ומערבבים.
  4. מוסיפים לסיר מים עד כ-2 ס"מ מעל גובה הירקות. מגבירים את הלהבה, מביאים לרתיחה ומוסיפים את הבטטות והאפונה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות עד שהירקות מתרככים. עד לשלב זה אפשר להכין מראש ולשמור במקרר. לפני ההגשה מביאים לרתיחה וממשיכים לפי ההוראות.
  5. מוסיפים את העגבניות, התבלינים והפסטה ומבשלים כ-12 דקות נוספות עד שהפסטה מוכנה.
  6. מתקנים תיבול ומגישים.