פירה מאפונה צהובה

מנה כיפית ומפנקת, פירה חלק, טעים משביע עתיר בחלבונים ודל מאוד בשומן.

מספר מנות:

4-6 מנות

רכיבים:

  • חצי ק"ג אפונה צהובה מיובשת
  • בצל גדול
  • 4 שיני שום
  • אצת קומבו (לא חובה)
  • 8 כוסות מים
  • מלח ים, פלפל שחור, מעט כורכום

אופן ההכנה:

  1. שמים את האפונה בסיר גדול עם הבצל, השום, האצה והמים מבשלים כ-45 דקות, עד שהאפונה מתרככת מאוד. מסננים ושומרים כחצי כוס ממי הבישול
  2. שמים את האפונה המבושלת במעבד מזון עם מלח ופלפל שחור גרוס טרי ומעבדים למחית חלקה. אם יש צורך מוסיפים מעט ממי הבישול. צריך להתקבל מרקם כמו של פירה