משקה חוביזה (חלמית) ואפרסמון

השייקים הירוקים הם פצצת אנרגיה ומינרלים בטעם מתוק ומפתיע. לאלו שסלטים הם לא כוס התה שלהם זו דרך מופלאה לאכול עלים ירוקים בכמות גדולה, בלי להרגיש בעונש. החוביזה היא עשב בר הגדל בשפע בעונת החורף והאביב, עשיר מאוד בברזל ובמינרלים נוספים ועדין מאוד בטעם. כדאי לקטוף את עלי החוביזה הגבוהים יותר שנקיים מהשתנות של כלבים. חשוב לשטוף היטב את העלים ואפשר גם לשרות אותם בתערובת של חצי כף חומץ תפוחים לכוס מים על מנת לוודא שהן נקיות מחיות השדה. הטעם השולט בשייק הוא טעם האפרסמון, הוא מתוק וטעים ושווה מאוד לשחרר את הרתיעה הראשונית המתעוררת למראה הירוק ירוק הזה ולנסות.

מספר מנות:

לכוס אחת

רכיבים:

  • 25 עלי חוביזה קטנים או 15 בינוניים
  • חצי כוס מים
  • אפרסמון גדול או שניים קטנים

אופן ההכנה:

  1. בבלנדר טוב וחזק (אפשר גם בבלנדר מוט איכותי) שמים עלי חוביזה שטופים היטב ומים ומבלנדרים עד שנוצר רסק ירוק וחלק ככל האפשר.
  2. קולפים את האפרסמון ומוסיפים לבלנדר. מבלנדרים עוד מספר שניות עד שמתקבל מרקם של שייק ושותים מיד.