מלבי טפיוקה ברוטב אוכמניות

המלבי העשוי מטפיוקה וחלב קוקוס הוא קינוח נעים וטעים שאינו מכיל מוצרי חלב ולמרות זאת מרגיש כמו קינוח שמנת משובח. כדאי להשתמש להכנתו בחלב קוקוס המגיע בקרטון של ליטר ולא בפחיות המכילות חומרים משמרים. את השאריות אפשר להקפיא במנות לשימושים נוספים. השימוש בטפיוקה ובמולאסה מעשירים את הקינוח בברזל. רוטב האוכמניות הוא להיט אמיתי, הוא קל מאוד להכנה, יש לו טעם נפלא, חמוץ מתוק, שמשלים במדויק את טעם המלאבי והוא גם בריא: באוכמניות יש ריכוז עצום של חומרים נוגדי חמצון החיוניים לבריאותנו. סירופ האגבה מופק מקקטוס מקסיקני בשם זה. זהו ממתיק טבעי בעל מדד גליקמי נמוך (שאינו משפיע משמעותית על עליית הסוכר בדם) ולכן נחשב לאחד הממתיקים הטבעיים המומלצים ביותר. למרות שלל הסופרלטיבים שהרעפתי על הקינוח הנפלא הזה, צריך לזכור שהוא עדיין עשיר בסוכרים ושומנים ולכן לא מומלץ להרבות באכילתו.

מספר מנות:

4-6 מנות

רכיבים:

  • 1/2 כוס גרגרי טפיוקה קטנים
  • 1 כוס חלב קוקוס
  • 11/2 כוסות חלב אורז בטעם וניל
  • 2 כפות מולאסה – רצוי מתוצרת מורגה

לסירופ:

  • 1 כוס אוכמניות, טריות או קפואות
  • 2-3 כפות סירופ אגבה

אופן ההכנה:

  1. שמים בסיר את הטפיוקה, הקוקוס חלב האורז והמולאסה, מדליקים את הלהבה ומערבבים ללא הפסקה כעשר דקות עד שהנוזלים מסמיכים מאוד והטפיוקה רכה.
  2. מעבירים לתבניות סיליקון קטנות או לכוסות דקורטיביות
  3. מקררים שעתיים עד שלוש לפחות, אפשר ורצוי לקרר למשך הלילה.
  4. מכינים את הסירופ: בסיר קטן שמים את האוכמניות ושתי כפות סירופ אגבה. מערבבים מעל אש בינונית עד לרתיחה. האוכמניות יגירו את מיציהן ויצרו רוטב בעל צבע סגול-אדום נפלא.
  5. טועמים ואם יש צורך (תלוי במתיקות האוכמניות והטעם האישי), מוסיפים כף נוספת של אגבה. מקררים.
  6. הופכים את תבניות הסיליקון ויוצקים מעל כל מנה את הרוטב.
  7. אם השתמשתם בכוסות דקורטיביות, הניחות מעל כל כוס כשתי כפות מהרוטב והגישו.