לזניית פורטבלו בשמנת אגוזי מקדמיה

מתכון שחיתות טבעוני ונפלא. מסוג המתכונים שאף אחד לא מאמין שהוא לא מכיל כמויות של שמנת וחמאה. לא מדובר על מתכון של ערבב ואפה, כל אחד מהרכיבים דורש השקעה והכנה מראש אבל התוצאה שווה את המאמץ. המתכון עשיר בשומן, אמנם שומן בריא וטוב אך בכל זאת לא מומלץ לאכול מהמנה בכמויות גדולות ולעתים קרובות.

מספר מנות:

8-10 מנות

רכיבים:

  • 9 עלי לזניה מאורז מלא
  • 1 מתכון רוטב עגבניות מהיר

לפטריות

  • 500 גרם פטריות פורטבלו
  • חצי כוס מים
  • 2 כפות רוטב סויה
  • כף חומץ בלסמי
  • שן שום כתושה
  • כף שמן זית

לשמנת מקדמיה

  • כוס אגוזי מקדמיה
  • 2 כוסות מים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות קמח מלא
  • 1/4 אגוז מוסקט מגורר
  • מלח ים ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את המים, הסויה, השום והשמן בתבנית, מוסיפים את הפטריות ומשאירים לספגית טעמים בטמפטרטורת החדר כחצי שעה
  2. מחממים תנור או טוסטר אובן ל-200 מעלות וצולים יחד עם המשרה כ-12 דקות.
  3. מרתיחים מים בסיר גדול
  4. מכניסים את עלי הלזניה, מביאים לרתיחה נוספת, מבשלים 3 דקות, מכסים את הסיר, מכבים את האש ומשאירים מכוסה כעשר דקות נוספות.
  5. מוציאים, מסננים ושוטפים במים קרים.
  6. מעבירים לבלנדר את האגוזים והמים ומבלנדרים היטב במשך 2-3 דקות עד שהאגוזים טחונים לחלוטין והנוזל הוא במרקם של חלב. אם המתכון מיועד לילדים קטנים מסננים דרך חיתול כדי לוודא שלא נשארו חלקי אגוזים.
  7. מחממים את שמן הזית בסיר קטן, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב במשך כחצי דקה.
  8. מוסיפים את חלב האגוזים לסיר לאט לאט, כל פעם כרבע כוס. מערבבים היטב עם כל הוספה.
  9. מבשלים כחמש דקות תוך ערבוב מתמיד עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט.
  10. טועמים ואם לא מספיק טעים מתקנים תיבול. הרוטב צריך להיות טעים מאוד בשלב הזה.
  11. מרכיבים את המנה: בתבנית עמוקה בגודל של כ-30*20 ס"מ מסדרים 3 עלי לזניה מבושלים, מעליהם יוצקים שליש מרוטב העגבניות, מסדרים חצי מכמות הפטריות ושוב עלי לזניה, רוטב, פטריות. מסדרים שכבה שלישית של עלי לזניה, מעליהם השליש האחרון של רוטב העגבניות ומעליו שמנת המקדמיה.
  12. אופים בחום של 180 מעלות במשך 40 דקות