עדשים בטחינה

מנת קטניות מהירה וקלה להכנה. העדשים והטחינה עשירים מאוד בברזל, והלימון משפר את ספיגת הברזל. מומלץ להוסיף לארוחה פלפל אדום חתוך לרצועות. הפלפל עשיר בויטמין C וישפר גם הוא את ספיגת הברזל מהמנה.

מספר מנות:

1-2 מנות

רכיבים:

  • 1 כוס עדשים כתומות
  • 4 כוסות מים
  • 2-3 כפות טחינה ביתית
  • מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את העדשים ושמים בסיר עם המים
  2. מביאים לרתיחה, מסירים את הקצף ומבשלים כעשר דקות
  3. מסננים ומוסיפים טחינה ביתית
  4. סוחטים למעלה לימון ומגישים