ממרח עדשים נבוטות בטעם כבד

אנשים שמפסיקים לצרוך מוצרי חלב נתקלים פעמים רבות בשאלה מה למרוח על הלחם.. הממרח הזה, שהוא טעים בצורה יוצאת דופן, מבוסס בעיקר על עדשים נבוטות וירקות ומכיל ביצים, מעט שמן זית ואגוזים. העדשים הן מקור נפלא למינרלים כמו ברזל ואבץ, כשההנבטה ותוספת החלבון מהחי (ביצה) מגבירים את זמינותם וספיגתם.

מספר מנות:

כ-750 גרם ממרח

רכיבים:

  • 250 גרם עדשים ירוקות
  • בצל
  • 2 גזרים
  • 2 גבעולי סלרי
  • 3 שיני שום קלופות
  • 2 בצלים קצוצים
  • כף שמן זית
  • 2 ביצים קשות
  • חצי כוס אגוזי מלך

אופן ההכנה:

  1. מנביטים את העדשים על פי ההוראות ההנבטה
  2. קוצצים גס את הבצל, הגזר והסלרי ושמים בסיר עם שיני השום והעדשים הנבוטות
  3. מוסיפים כוס וחצי מים, מביאים לרתיחה
  4. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כחצי שעה.
  5. מדי פעם פותחים ומערבבים.
  6. מטגנים את שני הבצלים בשמן הזית
  7. שמים במעבדמזון את העדשים, הבצל המטוגן, הביצים והאגוזים וטוחנים לממרח.

הערות למתכון:

  • אפשר כמובן להכין את אותו המתכון ללא הנבטה אך אז יש לבשל את הנבטים והירקות בלפחות 3 כוסות מים.