קציצות עדשים וכרישה

קציצות הן דרך נפלאה לאכול קטניות. הן טעימות גם קרות וגם חמות וניתן לבשל אותן ברוטב לאחר האפיה בתנור. חשוב לתבל היטב את הקציצות. כדאי לטעום את התערובת לפני הוספת הביצים ולהגיע לטעם שחביב עליכם כבר בשלב הזה.

מספר מנות:

כעשרים קציצות

רכיבים:

  • 250 גרם עדשים ירוקות
  • כרישה גדולה או שתיים קטנות
  • כף שמן זית
  • חצי כפית כורכום
  • 2 בצלים קצוצים
  • צרור פטרוזיליה
  • 2 ביצים
  • כחצי כוס פרורי לחם מקמח מלא (אפשר להחליף חלק בקוואקר דק)
  • קישוא מגורר
  • מלח, פלפל שחור, בהרט

אופן ההכנה:

  1. משרים את העדשים במים כארבע שעות
  2. חותכים את הכרישה למקטעים של כחמישה ס"מ
  3. שמים בסיר בינוני את העדשים והכרישה ומכסים בהרבה מים מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה עד שהכרישה והעדשים רכות לחלוטין. מסננים היטב.
  4. מעבדים את העדשים, הכרישה, הפטרוזיליה והבצל במעבד מזון
  5. מוסיפים ביצים ופרורי לחם עד שהתערובת רכה אבל אפשר לעשות ממנה קציצות שלא יתפרקו מיד
  6. משמנים ידיים בשמן זית ויוצרים קציצות.
  7. מניחים בתבנית על ניר אפיה משומן בשמן זית ואופים בחום בינוני כ-15-20 דקות. הופכים ואופים 5-10 דקות נוספות.