קונג'י – דייסת אורז סינית

הקונג'י המקורי הוא דייסת אורז שמקורה בסין ומבוססת על אורז לבן המבושל שעות ארוכות בכמות גדולה של מים. הסינים מייחסים לקונג'י סגולות ריפוי רבות. והם מגישים אותו בדרך כלל לארוחת בוקר, עם מגוון גדול של תוספות. לטענתם הקונג'י משפר את הספיגה והעיכול ולכן כל מזון שמוסיפים לקונג'י יספג טוב גם הוא בצורה טובה יותר. ככל שהקונג'י מבושל זמן ארוך יותר הוא נחשב לאיכותי יותר.
הגרסה שמובאת כאן היא גרסה שונה מעט מהמקור, היא מבוססת על אורז מלא עגול והבישול נעשה בשילוב של מים וחלב אורז, מה שנותן דייסה מתקתקה יותר. הקינמון מחמם את הגוף ומסייע להלחם בוירוסים.

מספר מנות:

4-5 מנות

רכיבים:

  • 1 כוס אורז מלא עגול
  • 3 כוסות מים
  • 2 כוסות חלב אורז בטעם וניל
  • 1 מקל קינמון

אופן ההכנה:

  1. שמים בסיר את כל החומרים ומביאים לרתיחה
  2. מעבירים לסיר בישול איטי בחום נמוך ומבשלים למשך הלילה
  3. אם אין סיר בישול איטי, מבשלים על הלהבה הנמוכה ביותר בכיריים כשעתיים וחצי עד שלוש, עד שמסמיך. מערבבים מדי פעם.

הערות למתכון:

  • כאוכל לתינוקות כדאי לטחון ולערבב עם בטטה מאודה, תפוח מגורר ועוד.
  • אפשר להכין כמות לשלושה ימים ולשמור במקרר. לחמם לפני האכילה.