חטיף חומוס

גרגרי חומוס מתובלים הם חטיף נפלא, דל שומן, בעל מדד גליקמי נמוך וערך תזונתי גבוה שיכול לשמש קרש הצלה כשרוצים לנשנש משהו מלוח ומשביע. אפשר לבשל מראש כמות גדולה של גרגרי חומוס, ומדי שבוע להפשיר חלק, להוסיף תיבול ולשמור במקרר.

מספר מנות:

10-12 מנות חטיף

רכיבים:

  • חצי ק"ג גרגרי חומוס
  • חצי כפית עד כפית כורכום
  • מלח ים ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את החומוס: שורים את הגרגרים במים קרים למשך 12 שעות, מסננים, שוטפים, מניחים בסיר עם הרבה מים, מביאים לרתיחה, מסירים בכף את הקצף שנוצר, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים במשך כשעתיים עד שהגרגרים מתרככים. מסננים
  2. אם משתמשים בחומוס שזה עתה בושל מוסיפים לו את התבלניים והחטיף מוכן
  3. אם משתמשים בחומוס שבושל והוקפא, מחממים את גרגרי החומוס בסיר עם 2-3 כפות מים וכורכום עד שהגרגרים חמים. מסננים ומוסיפים מלח ופלפל שחור
  4. אוכלים חם או קר

הערות למתכון:

  • ניתן להוסיף למי הבישול של גרגרי החומוס בצל שלם, שיני שום, כורכום טחון ואצת קומבו לשיפור הטעם והפחתת "תופעות לוואי" האופייניות לקטניות