גואקומולה

יש המון מתכונים לגואקמולה – ממרח אבוקדו מקסיקני אבל המתכון הפשוט הזה הוא ללא ספק האהוב עלי ביותר. את המתכון קיבלתי מחברה מקסיקנית והוא כלל במקור 5 פלפלי צ'ילי חריפים. בשבילי גם אחד הוא קצת יותר מדי, אבל אוהבי החריף מוזמנים להכינו בגרסה המקורית.
האבוקדו הוא מקור נפלא לחומצות שומן חד בלתי רויות (כמו אלו שנמצאות בשמן הזית), הוא עשיר בסיבים ומכיל גם ויטמיני E וה C.

מספר מנות:

כ-2 כוסות ממרח

רכיבים:

  • 5 אבוקדו
  • 2 עגבניות אדומות ובשלות
  • 1 בצל קטן
  • 1 פלפל צ'ילי חריף
  • מעט מלח ים

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את העגבניות, הבצל והפלפל החריף דק ככל האפשר.
  2. מועכים את האבוקדו ומערבבים עם הירקות הקצוצים.
  3. מוסיפים מלח ומערבבים
  4. אם לא מגישים מיד אפשר להוסיף כמה טיפות של מיץ לימון.