דג מוסר אורגני מזוגג בסילאן

דג המוסר הוא דג דל בשומן ועשיר בטעם. יחס חומצות השומן שלו הוא טוב יחסית לדגי בריכה ולכן הוא נמנה על הדגים המומלצים לשימוש, בעיקר בגרסתו האורגנית. הסילאן הוא סירופ מתוק המופק מתמרים. חשוב לשים לב שמשתמשים בסילאן טבעי, ולא בסילאן עם תוספת סוכר.

מספר מנות:

2 מנות

רכיבים:

  • 2 דגי מוסר קטנים שלמים ומנוקים
  • 3 כפות סילאן טבעי
  • 2 כפות רוטב סויה
  • חצי כפית כורכום
  • חצי כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 2 שיני שום כתושות
  • מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את הדגים ומייבשים היטב
  2. מערבבים את הסילאן, הסויה הכורכום, הג'ינג'ר והשום
  3. משתמשים בחצי מהתערובת כדי למרוח היטב את הדגים מבפנים ומבחוץ
  4. משאירים במקרר, בקופסא סגורה, לשעתיים עד לילה שלם לספיגת הטעמים
  5. שומרים במקרר גם את המחצית השנייה של המשרה
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות
  7. עוטפים כל דג בנייר אפייה משומן במעט שמן זית ומניחים בתבנית.
  8. אופים כ-20 דקות
  9. מעלים את חום התנור ל-200 מעלות, פותחים את נייר האפייה ואופים 15 דקות נוספות עד שהדגים משחימים
  10. בזמן שהדגים נאפים שמים את החצי השני של המשרה במחבת קטנה ומבשלים על אש נמוכה כחמש דקות עד שהטעמים מתמזגים. מוסיפים מיץ מחצי לימון
  11. יוצקים את הרוטב על הדגים המוכנים ומגישים