שייק באק צ'וי עם פירות חורף וג'ינג'ר

השייקים הירוקים הם אושר גדול, פצצת אנרגיה ומינרלים בטעם מתוק ומפתיע. לאלו שסלטים הם לא כוס התה שלהם זו דרך מופלאה לאכול עלים ירוקים בשפע, בלי להרגיש בעונש. הבאק צ'וי (לעיתים נקרא גם פאק צ'וי) הוא ירק עלי העשיר בחומצה פולית,בטא קרוטן וסידן (ב-100 גרם מהירק יש מעל 100 גרם סידן, כמו ב-100 גרם גבינה לבנה). הטעם שלו משתלב מצויין עם פירות החורף.הג'ינג'ר מוסיף לשייק מעט פיקנטיות נעימה ועוזר להפוך אותו למחמם יותר.

מספר מנות:

2 כוסות

רכיבים:

  • 6 עלים של באק צ'וי
  • כוס מיץ תפוזים טרי
  • בננה בשלה
  • 4-5 תותים (רצוי אורגניים)
  • 2 תמרים לחים מגולענים
  • רבע כפית שורש ג'ינג'ר טרי מגורר דק

אופן ההכנה:

  1. בבלנדר טוב וחזק (אפשר גם בבלנדר מוט איכותי) שמים את עלי הבאק צ'וי ומיץ התפוזים ומערבלים היטב עד ש שנוצר רסק ירוק וחלק ככל האפשר. מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבלים עוד מספר שניות, עד שכל הרכיבים טחונים היטב והמרקם קרמי ונעים. שותים מיד.