גלילות חצילים במילוי פסטופו

פרוסות חצילים אפויות בתנור ומגולגלות בממרח פסטו שעשוי אמנם מטופו אבל בודדים יאמינו שהוא אינו מכיל גבינה. הבזיליקום, שנמצא כאן בכמויות משמעותיות מספק הרבה סידן, ברזל, אשלגן חומצה פולית וויטמין A. גם הטופו עשיר מאוד בסידן ומספק כמות גבוהה של חלבון איכותי.

מספר מנות:

6-8 מנות

רכיבים:

  • 2 חצילים בינוניים פרוסים לפרוסות אורך
  • 1 מתכון פסטו ביתי
  • 1 חבילה טופו

אופן ההכנה:

  1. פורסים את החצילים לפרוסות אורך ובוזקים עליהם מעט מלח. מניחים לשעה
  2. שוטפים את החצילים ומייבשים.
  3. מטגנים את פרוסות החצילים במחבת טפלון ללא שמן, או אופים כ-20 דקות בתנור. בתום הטיגון/אפיה מורחים עליהם מעט שמן זית בעזרת מברשת, בעודם חמים.
  4. במעבד מזון או בלנדר, מערבבים את הטופו עם הפסטו לתערובת אחידה, טועמים ומתקנים תיבול.
  5. מורחים על כל פרוסת חציל מעט ממלית ומגלגלים.
  6. אפשר להגיש כמו שהוא , או לבשל בישול קצר ברוטב עגבניות

הערות למתכון:

  • במקום למלא חצילים, אפשר למלא בממרח טורטיות מקמח מלא הנמכרות בחנויות הטבע, מחממים קלות טורטיה במחבת, מורחים עליה את הממרח, מניחים כמה עלי בייבי, מגלגלים וחותכים לפרוסות אלכסוניות.