מרק דלעת קר בכורכום

מרקים הם אחת הדרכים הנפלאות ליהנות מירקות מבושלים. אמנם חלק מהויטמינים אינם שורדים בישול, אך חלק ניכר מהם נשמר או שעובר אל מי הבישול בהם אנו משתמשים בהכנת המרק. בנוסף אנו נהנים מהמינרלים והפיגמנטים הצבעוניים החיוניים לבריאותנו, שרובם אינם נפגעים כלל בתהליך הבישול. בעונת הקיץ, מרק חם הוא לא תמיד תענוג גדול. לפניכם מתכון למרק טעים, עשיר והכי חשוב – קר ומרענן. המרק עשיר בנוגדי חמצון, מחזק את הגוף ומשפר את תפקוד מערכת החיסון. המרק הקר הוא אידיאלי לאירוח שכן ניתן להכינו יומיים או שלושה לפני ההגשה והוא אינו מצריך הכנות מוקדמות ביום האירוח.

מספר מנות:

6-8 מנות

רכיבים:

  • 2 בצלים חתוכים גס
  • 1 ק"ג דלעת נקייה, קלופה וחתוכה גס (כ-600 גרם לאחר ניקוי)
  • 1 בטטה קטנה חתוכה גס
  • 2 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 1 ליטר מים רותחים
  • 1 כפית כורכום
  • מלח ים, פלפל שחור
  • רבע אגוז מוסקט מגורר

אופן ההכנה:

  1. מניחים בסיר את הבצלים, הדלעת, הבטטה ושמן הזית, מערבבים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה ללא תוספת נוזלים במשך 20 דקות. מדי פעם מערבבים
  2. מוסיפים את המים הרותחים, הכורכום, המלח והפלפל, מביאים לרתיחה נוספת, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 30 דקות
  3. כשהירקות רכים, טוחנים את המרק בבלנדר, מוסיפים את אגוז המוסקט, מתקנים תיבול, מבשלים עוד חמש דקות ומסירים מהאש
  4. מצננים את המרק במקרר ומגישים קר

הערות למתכון:

  • אפשר להשתמש בדלורית במקום הדלעת, יש צורך ב-3 דלוריות קטנות, קלופות ומנוקות (כ-600 גרם "בשר" דלורית נקי)
  • אפשר להוסיף לכל מנה כף יוגורט עיזים סמיך ולעטר במעט עירית קצוצה