גבינת קשיו עם עירית

גבינה שמנתית ועשירה, סופר טעימה, ללא מוצרי חלב או סויה. אפשר להשתמש כמילוי לכריכים, טורטיות, להוסיף לפסטות, לסלטים ולתבשילים. אפשר לטבול ירקות או קרקר פשתן ומי שלא סובל מעודף משקל יכול אפילו סתם לאכול בכפית.
הגבינה עשירה מאוד בשומן (טוב) וקלוריות ולכן לא מומלץ לאכול ממנה בכמויות גדולות.

מספר מנות:

כ-400 גרם ממרח

רכיבים:

  • 2 כוסות אגוזי קשיו
  • כוס מים
  • חצי כוס עירית קצוצה
  • כפית מלח ים
  • כפית תבלין "Cor1" או חצי כפית כורכום וחצי כפית זרעי כוסברה
  • שן שום כתושה

אופן ההכנה:

  1. במעבד מזון או בממחה חזק שמים את הקשיו והמים ומערבלים עד שהתערובת חלקה לחלוטין.
  2. מעבירים לכלי זכוכית, מכסים אותו הייטב בניילון נצמד. מעל הניילון שמים מגבת. מעבירים למקום חמים ל6-8 שעות.
  3. מוסיפים לתערובת את התבלינים, השום והעירית, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  4. שומרים במקרר.