עוגת חרובים ושיבולת שועל

עוגה כהה עם קרום פריך ותוך אורירי רך, ועסיסי. אבקת החרובים אינה רק תחליף קקאו ללא קפאין אלא יש לה ערך תזונתי רב בפני עצמה. היא מכילה כמות עצומה של סיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצה B, ברזל וכמות גבוהה מאוד של סידן (350 מ"ג ל-100 גרם אבקת חרובים, כמעט כמו בשתי כוסות חלב). אבקת החרובים היא גם בעלת מתיקות טבעית,שמאפשרת לנו לחסוך בכמות הסוכר שבה משתמשים במתכון.

מספר מנות:

2 תבניות אינגליש קייק

רכיבים:

  • 1 כוס קמח מלא
  • 1/2 כוס שיבולת שועל דקה
  • 1/2 כוס אבקת חרובים
  • 11/2 כפיות אבקת אפיה
  • קורט מלח
  • 1 כוס סוכר חום
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1 כוס חלב אורז בטעם וניל

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות
  2. מערבבים בקערה את הסוכר, הביצים, השמן וחלב האורז
  3. מוסיפים לתערובת את שיבולת השועל ומערבבים
  4. מנפים יחד את הקמח, אבקת האפיה, אבקת החרובים והמלח
  5. מוסיפים את תערובת הקמחים לתערובת הביצים ומערבבים היטב
  6. מעבירים את התערובת ל-2 תבניות אינגליש קייק ואופים במשך 40 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.

הערות למתכון:

  • ניתן להקפיא
  • ניתן לאפות את התערובת בתבניות מאפינס בינוניות ולקצר את זמן האפיה ל-25 דקות.