ברוקולי ברוטב שקדים

הברוקולי שייך למשפחת המצליבים הידועה בתכונותיה האנטי סרטניות. בנוסף, הוא מכיל כמויות משמעותיות של חומצה פולית, ויטמין C, נוגדי חמצון וסיבים תזונתיים. כאן אנו משדכים אותו עם רוטב שקדים מתקתק מעט שמשתלב נפלא עם טעמו הטבעי של הברוקולי. המנה מהירה ופשוטה להכנה אך יחד עם זאת בעלת טעם עשיר ההופך אותה לראויה להגשה גם בארוחות חגיגיות.

מספר מנות:

2-3 מנות

רכיבים:

  • 400 גרם פרחי ברוקולי טרי או קפוא
  • כפית גדושה ממרח שקדים טבעי
  • מיץ מחצי לימון
  • חצי כפית דבש או מולאסה
  • מלח ים לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. שמים את הברוקולי בסיר אידוי או על גבי שושנת אידוי מעל מים רותחים. מכסים ומאדים 7-10 דקות עד שפרחי הברוקולי רכים אך לא סמרטוטיים
  2. מערבבים את ממרח השקדים, הלימון והדבש ומדללים במים למרקם הדומה לזה של טחינה דלילה או של שמנת מתוקה. ממליחים לפי הטעם
  3. מערבבים את הרוטב עם הברוקולי ומגישים

הערות למתכון:

  • ניתן לעטר בחופן שקדים לא קלויים קלופים וקצוצים