סיגרים של שעועית שחורה

היום ניתן להשיג בחנויות הטבע עלי סיגר קפואים, דקיקים וטעימים העשויים מקמח מלא. העלים פותחים אינסוף אפשרויות מתוקות ומלוחות למאכלים בריאים וטעימים. השעועית השחורה עשירה מאוד בנוגדי חמצון ובסיבים מסיסים ומספקת שפע של מינרלים וחומצה פולית. אפשר להכין מראש את המלית ואף להקפיא אותה וכשרוצים לאכול, למלא, לטגן בטפלון ולהנות מארוחה טעימה.

מספר מנות:

8 סיגרים

רכיבים:

  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל
  • 2 שיני שום
  • 2 כוסות שעועית שחורה מבושלת
  • מלח, פלפל שחור, כמון, כורכום
  • 1/2 כוס מים או מי בישול השעועית
  • 8 עלי סיגר מקמח מלא

אופן ההכנה:

  1. שמים בסיר את שמן הזית, והבצל, מכסים ומאדים במשך כ-10 דקות עד שהבצל מתרכך
  2. מוסיפים את שן השום ומערבבים 20 שניות
  3. מגבירים את הלהבה, מוסיפים את השעועית השחורהואת המים ווהתבלינים ומערבבים במשך כחמש דקות, סוגרים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומניחים להתבשל כרבע שעה.
  4. מדי פעם פותחים ומערבבים.
  5. טוחנים חלקית את תכולת הסיר, בודקים תיבול ומצננים מעט
  6. לוקחים עלה סיגר ומניחים 2-3 ס"מ מהקצה הקרוב אליך כף גדושה מהמילוי, מקפלים את הקצה הקרוב אליך מעל המילוי ולאחר מכן מקפלים את שני הצדדים מעל המילוי. מגלגלים את העלה לצורת בלינצ'ס וסוגרים בעזרת קיסם.
  7. מחממים מחבת טפלון יבשה או עם מעט מאוד שמן זית מטגנים את העלה הממולא מכל הצדדים עד שמזהיב.
  8. מגישים עם סלסת עגבניות קרה לטבילה.