כמולונז – רוטב שעועית שחורה לפסטה

המרקם והצורה דומים מאוד לרוטב בולנז, השעועית השחורה נותנת מרקם מוצק וטעם עשיר. כדאי לבשל כמות גדולה של שעועית שחורה מראש ולשמור במנות קטנות במקפיא כדי שהכנת הרוטב תהיה קלילה ומהירה. השעועית השחורה עשירה מאוד בנוגדי חמצון והיא בעלת אינדקס גליקמי נמוך.

מספר מנות:

3-4 מנות רוטב

רכיבים:

  • 2 כוסות שעועית שחורה מבושלת
  • כף שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • חצי כוס מים או ציר ירקות או מי בישול של השעועית.
  • מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה וחריפה

אופן ההכנה:

  1. לבישול השעועית, שורים אותה במים קרים במשך 12 שעות, מסננים, שוטפים, מניחים בסיר עם הרבה מים, מביאים לרתיחה, מסירים בכף את הקצף שנוצר, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים במשך כשעה עד שמתרככת. מסננים את השעועית
  2. שמים את השמן והבצל בסיר, מכסים ומערבבים מדי פעם עד שמתרכך
  3. מוסיפים את רסק העגבניות והמים ומביאים לרתיחה
  4. מוסיפים את השעועית והתבלינים ומבשלים כעשרים דקות
  5. טוחנים מעט בבלנדר מוט ידני, או מועכים במועך פירה, למרקם פירורי, אם יש צורך מוסיפים עוד נוזלים
  6. מתקנים תיבול ומגישים