המבורגר טבעוני שעועית שחורה עם ופטריות

המבורגר טעים, עם מרקם מצויין ונעים לאכילה. מעולה כמילוי לכריך מלחם מקמח מלא עם טחינה וירקות. טעים קר או חם.

מספר מנות:

כ-12 קציצות במשקל 90 גרם כל אחת

רכיבים:

  • כוס שעועית שחורה (3 כוסות לאחר בישול)
  • 1/3 כוס זרעי פשתן שלמים
  • 3/4 כוס מים
  • כפית שמן זית כתית מעולה
  • 1 בצל
  • 250 גרם פטריות פורטבלו
  • 3/4 כוס שיבולת שועל דקה (קוואקר)
  • 100 גרם פרורי לחם מקמח מלא
  • 2 כפות רוטב סויה איכותי
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית כמון
  • 4 כפות פטרוזיליה
  • 2 שיני שום כתושות

אופן ההכנה:

  1. משרים את השעועית השחורה בהרבה מים למשך 8 שעות לפחות. רצוי להשרות לזמן ממושך יותר, אפילו 24 שעות כשמחליפים את המים כל 8 שעות בקיץ וכל 12 שעות בחורף.
  2. מבשלים את השעועית – מניחים את השעועית בסיר עם כ-5 כוסות מים (מומלץ להוסיף פיסת אצת קומבו בעת הבישול), מביאים לרתיחה, מסירים את הקצף, מכסים, מקטינים את הלהבה ומבשלים כשעתיים עד שמתרככת.
  3. משרים את זרעי הפשתן במים למשך שעתיים לפחות.
  4. קוצצים את הבצל והפטריות, מחממים את השמן במחבת ומוסיפים את הבצל והפטריות, מערבבים היטב, מקטינים להבה מכסים ומאדים כך כרבע שעה. מדי פעם מערבבים.
  5. טוחנים במעבד מזון את השעועית, הבצל והפטריות למחית לא חלקה.
  6. מוסיפים את הפשתן עם מי ההשריה ומערבבים
  7. מוסיפים את יתר החומרים ומשהים לרבע שעה
  8. העיסה אמורה להיות סמיכה למדי וניתנת לעיצוב בקלות, אם לא, מוסיפים עוד פרורי לחם.
  9. מעצבים המבורגרים, אפשר באמצעות פורמה, ומניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה
  10. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות
  11. הופכים ואופים חמש דקות נוספות

הערות למתכון:

  • כדאי להשרות ולבשל כמות גדולה של השעועית השחורה ולהקפיא לאחר הבישול בקופסאות או בשקיות מחולק למנות.