קרפצ'יו סלק

הסלק נחשב ברפואה המסורתית כמזין דם. במתכון זה הוא נפרס לפרוסות דקיקות ומושרה במרינדה עתירת טעמים. אפשר לשמור במקרר עד שבוע ימים ולאכול כמות קטנה מדי יום כתוספת לארוחות.

מספר מנות:

4-6 מנות

רכיבים:

  • 2 סלקים בגודל בינוני
  • כף רוטב סויה איכותי (רצוי מסוג תמרי, ללא חומר משמר)
  • 2 שיני שום כתוש
  • 2 כפות מיץ לימון
  • כפית דבש
  • כף רכז רימונים טבעי
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. שמים שני סלקים יפים בקליפתם בשושנת אידוי או סיר אידוי מעל מים רותחים למשך כשעה עד שעה וחצי עד שמתרככים
  2. מוציאים את הסלקים, קולפים אותם, חוצים ופורסים לפרוסות דקיקות
  3. מערבבים את כל חומרי המשרה עם הסלקים החתוכים

הערות למתכון:

  • ניתן לשמור במקרר עד שבוע ימים