סלט גריסים בעשבי תיבול וזיתים

סלט עשיר ומרענן, המשביע לאורך זמן.
הגריסים עשויים שעורה, דגן בעל אינדקס גליקמי נמוך מאוד, העשיר בסיבים מסיסים ובמינרל כרום המסייע להפחית את התשוקה למתוק.
רצוי להשתמש לצורך המתכון בגריסים שהם הגרסה המלאה של גריסי הפנינה המוכרים יותר.

מספר מנות:

4-6 מנות

רכיבים:

  • כוס גריסים
  • 3 כוסות מים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות רוטב סויה איכותי
  • חבילה כוסברה קצוצה
  • 2 כפות עלי נענע קצוצים
  • כ-15 זיתים איכותיים קצוצים
  • מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה:

  1. שמים את הגריסים והמים בסיר בינוני, מביאים לרתיחה, מקטינים להבה, מכסים ומבשלים כ-30 דקות. ממתינים חמש דקות נוספות לפני שפותחים את הסיר.
  2. מוסיפים לסיר את שמן הזית ואחריו את רוטב הסויה
  3. מצננים
  4. מוסיפים את שאר הרכיבים, מערבבים ומגישים

הערות למתכון:

  • ניתן לשמור במקרר מספר ימים.