טופו צלוי ברוטב בלסמי

הטופו, המבוסס על פולי הסויה הינו מזון העשיר מאוד בחלבון איכותי ומספק כמויות גבוהות של סידן וברזל. הטופו עשיר גם באסטרוגנים מהצומח – מה שמועיל למצבים בריאותיים מסוימים אך עלול להזיק במקרים אחרים. אנשים בריאים יכולים לצרוך טופו בכמויות סבירות, לא יותר מפעמיים עד שלוש פעמים בשבוע. בודדים אוהבים את טעם הטופו כמו שהוא אך כאשר מכינים את הטופו בדרך זו הוא סופג את טעמי המרינדה והופך למעדן – גם לאלו שממש לא אוהבים אותו. אפשר לשמור במקרר ולהוסיף לסלטים, תבשילים או אפילו לאכול בתור חטיף.

מספר מנות:

2-3 מנות

רכיבים:

  • שליש כוס מים
  • 2 כפות רוטב סויה תמרי
  • כף חומץ בלסמי
  • כף שמן זית
  • שן שום כתושה
  • כף פטרוזיליה קצוצה
  • מעט כורכום טחון
  • חבילת טופו

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את כל חומרי המרינדה.
  2. חותכים את הטופו לקוביות ומערבבים עם המרינדה
  3. מניחים לטופו לספוג את המרינדה במשך חצי שעה עד יממה, ככל שישרה זמן ארוך יותר, יספוג יותר טעמים.
  4. מעבירים לתבנית את הטופו ושארית המרינדה
  5. מחממים תנור או טוסטר אובן ל-200 מעלות, אופים עשר דקות.
  6. מוציאים, מערבבים ואופים עשר דקות נוספות.