חביתיות קמח מלא במילוי תפוחים ותמרים

מנה מתוקה ונעימה לשנה החדשה, כדאי להכינה בעונת החגים, כשהתפוחים בשיאם ומגיעים אלינו טריים ולא מקרור.

מספר מנות:

כעשר חביתיות

רכיבים:

לחביתיות:

  • 1 כוס קמח מלא
  • 11/4 כוס חלב אורז בטעם וניל, או חלב שיבולת שועל, או חלב סויה
  • 2 ביצים
  • כף שמן זית

למלית:

  • 6 תפוחי עץ
  • 8 תמרים מזן מג'הול, גדולים ורכים
  • כפית קינמון טחון

להגשה:

    • דבש, מולאסה או מייפל טבעי

אופן ההכנה:

      1. מכינים את הבלילה לחביתיות, בממחה או מעבד מזון מערבבים את כל החומרים ושומרים במקרר
      2. חותכים את התפוחים לרבעים, מגלענים, ומניחים על פרח אידוי או בסלסלת אידוי מעל מים רותחים למשך כ-15 דקות עד שהתפוחים רכים
      3. מגלענים את התמרים ומעבדים במעבד מזון או ממחה את התמרים, התפוחים והקינמון
      4. טועמים, ואם יש צורך מוסיפים עוד תמר או שניים ו/או עוד מעט קינמון.
      5. מחממים מחבת טפלון בקוטר של כ-16 ס"מ
      6. מוסיפים למחבת כמות קטנה מהבלילה ומניעים את המחבת כך שהבלילה תכסה את תחתית המחבת בשכבה דקה
      7. לאחר כדקה וחצי מנסים להפוך את החביתית, כשהחביתית מוכנה היא תתהפך בקלות יחסית. הופכים ומטגנים עוד כחצי דקה מהצד השני
      8. ממשיכים להכין באותה צורה את כל הכמות
      9. מניחים חביתית על משטח העבודה, מורחים עליה כף מהמלית, מקפלים שני צדדים זה מול זה ומגלגלים. ממשיכים באותה צורה עם שאר החביתיות
      10. לפני ההגשה טובלים מזלג בדבש ומזלפים מעט דבש על כל חביתית

הערות למתכון:

    • החביתית הראשונה והשניה בדרך כלל לא מצליחות, הכמות במתכון מספיקה ל-12 חביתיות, בהנחה שהשתיים הראשונות לא יהיו ראויות להגשה.
    • אפשר לשדרג את המלית ע"י הוספת אגוזים קצוצים, ממרח שקדים (כמו שקדיה), ו/או צימוקים.