עוגת תפוחים מקמח מלא

לקראת חגי תשרי מבשילים מגוון סוגי תפוחים, ניתן להשתמש בהם כדי להכין עוגת תפוחים טעימה ועתירת סיבים ומינרלים. העוגה מכילה סוכר ולכן, למרות שהיא עדיפה בהרבה על ממתקים אחרים, היא עדיין בגדר פינוק להזדמנויות מיוחדות ולא מאכל יומיומי.

מספר מנות:

תבנית קפיצית עגולה מספר 26 או שתי תבניות "אינגליש קייק"

רכיבים:

  • 5 תפוחי עץ מגולענים וחתוכים לקוביות
  • כוס ושלושה רבעים קמח מלא
  • כפית וחצי קינמון טחון
  • כפית אבקת אפיה
  • קורט מלח ים
  • 2 ביצים אורגניות
  • 1 כוס סוכר חום
  • חצי כוס רסק תפוחי עץ
  • 2 כפות שמן זית כתית מעולה (לא לדאוג, הטעם לא מורגש)

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות)
  2. מערבבים את התפוחים עם 2 כפות מהסוכר ועם הקינמון ומשאירים לעמוד כ-10 דקות
  3. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והמלח
  4. בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם רסק התפוחים, יתרת הסוכר והשמן
  5. מוסיפים את תערובת הביצים לתערובת הקמח ומערבבים
  6. מוסיפים את התפוחים ומערבבים בעדינות
  7. יוצקים לתבניות ואופים עד שהעוגה מקבלת צבע זהוב, וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש, כ-40-50 דקות

הערות למתכון:

  • מבחינה בריאותית לקליפת התפוחים יש ערך תזונתי רב, אך אם קשה לכם עם המרקם, ניתן לקלוף