סלט מנגולד ושעועית אדזוקי ביין לבן

שעועית האדזוקי עשירה בסיבים תזונתיים, בברזל, במגנזיום ובחומצה פולית. היא כמעט נטולת שומן (פחות מ 0.1 גרם למאה גרם של שעועית מבושלת). מקורה בסין, וכיום והיא נמצאת בשימוש נרחב ביפן, שם משתמשים בה בעיקר להכנת קינוחים. במתכון זה נשתמש בה להכנת סלט משביע שאפשר לאכול קר או חם, לבד או כרוטב לאורז, גריסים או קינואה.

מספר מנות:

2-3 מנות

רכיבים:

  • צרור עלי מנגולד
  • כף שמן זית כתית מעולה
  • 1 בצל קטן, קצוץ (ניתן לוותר)
  • כפית מולאסה (ניתן להחליף בסוכר חום, מייפל אמיתי, או לוותר)
  • חצי כוס יין לבן, או מים
  • 2 כוסות שעועית אדזוקי מבושלת ומסוננת
  • מלח ים ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מפרידים את עלי המנגולד לחלק הלבן והחלק הירוק. את החלק הלבן קוצצים לקוביות קטנות ואת הירוק קורעים בידיים לפיסות. משתדלים להימנע מהעורקים הלבנים שעשויים להיות מרים
  2. שמים בסיר את השמן, הבצל והחלק הלבן של עלי המנגולד, מכסים ומאדים על אש נמוכה כרבע שעה עד שהירקות מתרככים
  3. מוסיפים מולאסה , מערבבים, מכסים ומבשלים עוד כחמש דקות
  4. מגבירים את האש, מוסיפים את היין הלבן, מביאים לרתיחה ומבשלים ללא מכסה 2-3 דקות עד שהאלכוהול מתאדה
  5. מוסיפים את שעועית האדזוקי, ומערבבים מספר דקות עד שהיא מתחממת היטב
  6. מוסיפים תבלינים, ואת החלק הירוק של עלי המנגולד, מכסים את הסיר ומבשלים כחמש דקות נוספות
  7. מתקנים תיבול, ומגישים חם, פושר או קר

הערות למתכון:

  • במידה והשתמשתם במים במקום ביין לבן, כדאי להוסיף בתום הבישול כף או שתיים של מיץ ליים או לימון כדי להעשיר את הטעם
  • לבישול שעועית האדזוקי יש להשרותה בכמות גדולה של מים למשך שמונה שעות. לשטוף ולסנן. לשים בסיר את השעועית עם 4 כוסות מים לכל כוס שעועית (המדידה לפני ההשריה), להוסיף 2-3 שיני שום, פיסת אצת קומבו ו2-3 פרוסות זנגוויל טרי. להביא לרתיחה. להסיר בכף את הקצף שנוצר ולבשל במשך 45-60 דקות, עד שהשעועית רכה אבל לא מתפוררת. מומלץ להכין כמות גדולה מראש, לחלק למנות ולהקפיא. ניתן להפשיר את השעועית המבושלת לפני השימוש או להשתמש בה קפואה ולהוסיף 5-10 דקות לזמן הבישול שבמתכון