default thumbnail

שקשוקה טופו טבעונית

פינוק טעים שכולו מהצומח. זה נראה כמו שקשוקה וזה טעים כמעט כמו הדבר האמיתי. הפלפלים הם מקור מצויין לויטמין C (גם כשהם מבושלים הם מכילים כמויות גדולות מהויטמין) העגבניות וגם הפלפלים מכילים את נוגד החמצון ליקופן המסייע להפחית את הסיכון למחלות לב, סרטן, סוכרת ועקרות גברית. הטופו עשיר בחלבון איכותי והוא מקור מצויין לסידן. הכורכום […]

להמשך »

default thumbnail

שייק ירוק קיצי עם זרעי צ'יאה (צ'יה)

הוספת זרעי הצ'יאה לשייק הירוק מעלה את הערכים התזונתיים שלו, מספקת אומגה 3, ברזל, סידן ומגנזיום, מסמיכה אותו והופכת אותו למעין ג'ל נעים לשתיה ומשביע. מספר מנות: כוס גדולה רכיבים: חופן גדול של עלי תרד גבעול סלרי עם העלים 3-4 עלי נענע חצי כוס מים או מיץ תפוחים טבעי פלח מלון אגס 1-2 תמרים (לא […]

להמשך »

default thumbnail

שייק בוקר טוב

שייק מתוק וטעים שיתחבב גם על ילדים, פתרון מצויין לארוחת בוקר מהירה ומזינה מספר מנות: מנה אחת רכיבים: 1 כוס חלב אורז בטעם וניל 3 תמרים מזן מג'הול כפית ממרח שקדים (כמו "שקדיה") אופן ההכנה: שמים את כל החומרים בבלנדר, מערבלים כדקה (עד שהתמרים טחונים דק ולא מורגשים), מוזגים לכוס גבוהה, מוסיפים קשית ומגישים הערות […]

להמשך »

default thumbnail

שייק באק צ'וי עם פירות חורף וג'ינג'ר

השייקים הירוקים הם אושר גדול, פצצת אנרגיה ומינרלים בטעם מתוק ומפתיע. לאלו שסלטים הם לא כוס התה שלהם זו דרך מופלאה לאכול עלים ירוקים בשפע, בלי להרגיש בעונש. הבאק צ'וי (לעיתים נקרא גם פאק צ'וי) הוא ירק עלי העשיר בחומצה פולית,בטא קרוטן וסידן (ב-100 גרם מהירק יש מעל 100 גרם סידן, כמו ב-100 גרם גבינה […]

להמשך »

default thumbnail

קרקר פשתן עם פקאן ועגבניות מיובשות

קרקר פשתן הוא קרקר ללא קמח, ללא גלוטן, דל פחמימות ועשיר בסיבים ובנוגדי חמצון. באופן מפתיע הוא טעים מאוד ובעל מרקם נהדר. במקור מכינים את הקרקר בייבוש בשמש, או במייבש מזון ומי שיש בידו את האפשרות בהחלט מוזמן לעשות כן. כאן מובאת הגרסא האפויה בתנור. אנו אופים את הזרעים השלמים בטמפרטורה נמוכה ולאורך זמן על […]

להמשך »

default thumbnail

קונג'י – דייסת אורז סינית

הקונג'י המקורי הוא דייסת אורז שמקורה בסין ומבוססת על אורז לבן המבושל שעות ארוכות בכמות גדולה של מים. הסינים מייחסים לקונג'י סגולות ריפוי רבות. והם מגישים אותו בדרך כלל לארוחת בוקר, עם מגוון גדול של תוספות. לטענתם הקונג'י משפר את הספיגה והעיכול ולכן כל מזון שמוסיפים לקונג'י יספג טוב גם הוא בצורה טובה יותר. ככל […]

להמשך »

default thumbnail

סלט פירות עם פצפוצי אורז

מתכון פשוט ונהדר של המורה הנפלאה שלי לפלדנקרייז – עדית קלפפיש, פתרון נהדר לארוחת בוקר לנמנעים ממוצרי חלב, בדיאטת אורז וגם בכל הזדמנות אחרת כתחליף לדגני בוקר מעובדים. מספר מנות: 1-2 מנות רכיבים: 5-6 תותים בננה אגס בינוני מיץ מחצי קלמנטינה 3-4 כפות פצפוצי אורז ללא סוכר ומלח אופן ההכנה: חותכים את הפירות לחתיכות קטנות, […]

להמשך »

default thumbnail

משקה חוביזה (חלמית) ואפרסמון

השייקים הירוקים הם פצצת אנרגיה ומינרלים בטעם מתוק ומפתיע. לאלו שסלטים הם לא כוס התה שלהם זו דרך מופלאה לאכול עלים ירוקים בכמות גדולה, בלי להרגיש בעונש. החוביזה היא עשב בר הגדל בשפע בעונת החורף והאביב, עשיר מאוד בברזל ובמינרלים נוספים ועדין מאוד בטעם. כדאי לקטוף את עלי החוביזה הגבוהים יותר שנקיים מהשתנות של כלבים. […]

להמשך »

default thumbnail

מוזלי תמנגו

ארוחת בוקר נפלאה בטעמי תמר ומנגו, עשירה בטעמים וערכים תזונתיים. המנגו נמצא בשיאו בחודשי הקיץ והוא עשיר מאוד בנוגדי חמצון שמגנים על הגוף מפני נזקים ומחלות שונות. על שיבולת השועל נכתב כבר רבות: דגן מזין, בעל טעם עשיר ויתרונות תזונתיים רבים. בין היתרונות שיפור תפקוד מערכת העיכול, הורדת רמות כולסטרול והענקת תחושת שובע לאורך זמן. […]

להמשך »

default thumbnail

דייסת שיבולת שועל "אינסטנט"

בעונת החורף, זו ארוחת הבוקר או הביניים האידיאלית לאנשים העסוקים. ההכנה בבוקר מהירה יותר מהכנת כריך, ומתקבלת ארוחה חמה, מתוקה, משביעה לאורך זמן ועתירת סיבים באמצע יום העבודה או הלימודים. מספר מנות: מנה אחת רכיבים: חצי כוס שיבולת שועל דקה (חשוב שתהיה דקה) כף צימוקים 2 תמרים קצוצים חצי כפית קינמון טחון מעט מולאסה, סילאן […]

להמשך »